Poliisiammattikorkeakoulu

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Vaajakatu 2
PL 123
33721 TAMPERE

Puh +358 295 480 121
Faksi +358 295 411 860

Tarkemmat yhteystiedot

Poliisiammattikorkeakoulu lyhyesti

Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) on sisäasiainministeriön hallinnonalaan kuuluva oppilaitos, joka toimii Tampereen Hervannassa. Oppilaitos vastaa poliisikoulutukseen rekrytoinnista, opiskelijavalinnoista, poliisin perus- ja jatkotutkinnoista, oppilaitoksessa annettavasta täydennyskoulutuksesta sekä poliisialaan liittyvästä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Koulutusta annetaan sekä suomen että ruotsin kielellä.

» Koulutus
» Tilat
» Henkilökunta
» Historia

 kuva


» Polamkin strategia verkkojulkaisuna (pdf-tiedosto, 1,1 Mt)
(painetun julkaisun tilaukset oppilaitoksen viestinnästä)

Alastrategiat:
» Pedagoginen strategia (pdf-tiedosto, 1,7 Mt)
» Tutkimusstrategia (pdf-tiedosto, 550 Kt)
» Henkilöstöstrategia (pdf-tiedosto, 760 Kt)
» Tiedon hallintastrategia (pdf-tiedosto, 1,8 Mt)

Koulutus

Kuva: PolamkPoliisiksi voi valmistua vain Polamkista Tampereelta.

Poliisikoulutus uudistuu vuonna 2014.
» Lue lisää uudistuksesta

Poliisikoiranohjaajia koulutetaan Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvassa poliisikoiralaitoksessa Hämeenlinnassa.

Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi Poliisiammattikorkeakoulussa annetaan ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulun tehtävä on antaa myös laadun kehittämiseen liittyvää koulutusta ja muuta turvallisuusalan koulutusta.

Kuva: Sami HeleniusTilat

Poliisiammattikorkeakoulu sijaitsee Tampereen keskustasta noin kahdeksan kilometria etelään, Hervannan kaupunginosassa. Polamkin alueen kokonaispinta-ala on noin 21 hehtaaria.

Luokka- ja työhuonetilojen lisäksi alueella on muun muassa ajoharjoittelurata, ajoneuvokoulutustilat ja erityisesti poliisikoulutukseen suunniteltu harjoitusalue. Liikuntatiloissa on kuntosali, uimahalli, painisali sekä liikunta- ja palloilusali. Opiskelija-asuntolataloja on kahdeksan, ja niissä on majoitustilaa yli 750 opiskelijalle. 

Kuva: Ari IjäsPoliisiammattikorkeakoulun alaisuuteen kuuluva poliisikoiralaitos sijaitsee Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Poliisikoiralaitoksen seitsemän hehtaarin alueella on koulutuskenttä ja muita koulutusalueita, harjoitusrakennus, harjoitustelineitä, luokka- ja majoitusrakennus, toimisto sekä koiratalli.

Myös Pieksämäellä sijaitseva ajokoulutuskeskus on osa Polamkia. Ajokoulutusta järjestetään myös muilla paikkakunnilla.

» Tutustu kampukseen Virtuaali-Polamkissa
» Kartta ja ajo-ohje

Henkilökunta

Poliisiammattikorkeakoulussa työskentelee noin 220 työntekijää, joista yli puolet opetustehtävissä. Poliisimiehiä henkilökunnasta on noin 40 prosenttia.

» Organisaatiokaavio (pdf-tiedosto, 436 kt)

Historia

 Kuva: Kati Marjasuo
”Ketju on niin vahva kuin sen heikoin rengas - Oletko Sinä se heikoin rengas?” kysytään Poliisiopiston oppilaskunnan syksyllä 1963 opiston pihalle tuomassa ketjukivessä. Kivi siirrettiin kesäkuussa 2007 uuden Poliisiammatti­korkea­koulun pihaan Tampereen Hervantaan.
Valtakunnallinen poliisikoulutus alkoi vuonna 1918, kun Suomen hallitus määräsi Helsingin poliisilaitoksen perustamaan väliaikaisen poliisikoulun valtakunnan poliisikoulutusta varten. Koulu aloitti toimintansa Helsingin keskustassa, mutta jo seuraavana kesänä se siirrettiin Suomenlinnaan. Myöhemmin kokelas- ja miehistökoulutusta järjestivät Poliisiopisto Espoossa ja sen alaisena Poliisin kurssikeskus aluksi Helsingissä ja vuodesta 1974 lähtien Tampereella.

Tampereen Hervannassa Poliisikoulu on sijainnut vuodesta 1993 lähtien. Poliisikoulusta tuli itsenäinen oppilaitos vuonna 1986. Espoon Poliisiopistosta tuli Poliisiammattikorkeakoulu vuonna 1998.

Espoossa sijainnut Poliisiammattikorkeakoulu ja Tampereen Poliisikoulu yhdistyivät yhdeksi oppilaitokseksi 1.1.2008 alkaen. Oppilaitoksen nimeksi tuli Poliisiammattikorkeakoulu. Yhdistymisen myötä koko poliisin tutkintokoulutus ja tutkimustyö keskittyvät Tampereelle. Sisäasiainministeri päätti oppilaitosten yhdistämisestä huhtikuussa 2004.

Poliisikoiratoiminnan katsotaan alkaneen Suomessa vuonna 1909, kun ensimmäiset poliisikoirat tuotiin onnistuneesti Saksasta Helsingin poliisilaitokselle. Hämeenlinnan Rinkelinmäellä sijaitsevalla poliisikoiralaitoksella koiria ja koiranohjaajia on koulutettu vuodesta 1927.

Poliisimuseo perustettiin keväällä 2004. Museo sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä Tampereen Hervannassa. Yleisölle ovet avattiin syksyllä 2008.Takaisin | Tulosta sivu


Share

Hae sivustolta: